Tekenen en schrijven

Op dit moment zijn we druk met schrijven en tekenen. Aaldrik ‘doet’ alle soortteksten zoals bijvoorbeeld de beschrijvingen van de zoogdieren. Daarnaast bewerkt hij waar dat nodig is alle foto’s. Plus de teksten zelf, alles in goed Nederlands, in de juiste volgorde enz.
Ik ben druk bezig met alle tekeningen.
Soms werken we -op afstand- tegelijk aan het boek. Via meldingen van dropbox die op je scherm verschijnen, weet je dat ‘ de ander’ ook aan het werk is. Samenwerking op afstand!

Trailing evaluation

Staand: Aaldrik en Michel Zittend: Kristian, Casey McFarland (evaluator) en René

Op 6 en 7 Augustus hebben Aaldrik en ik meegedaan aan een CyberTracker trailing evaluation. Trailen is het volgen van een vers spoor. Al die tijd kruip je even in de huid van het dier wat je volgt en loop je waar hij heeft gelopen, zie je wat hij heeft gezien. Fascinerend!

Het was door de droogte van de afgelopen weken enorm lastig om verse sporen te vinden en ze te volgen. Voor Aaldrik en Kristian was het de 1e keer dat ze meededen en ze kunnen dan ook zonder meer trots zijn op hun score: 79 en 78%! Michel haalde een 98 en ik een 96. Mooie scores!

Op de linkerfoto kun je nog een aantal prenten van een edelhert herkennen. Ze staan dan ook op een zandpad. Op de rechterfoto zie je waar je naar moet zoeken zodra het hert het bos inloopt. Soms is het niet meer dan een verschoven groep dennennaalden…

Stof prenten

Met de droogte van deze zomer veranderen ook de prenten. We zouden er een apart boek van kunnen maken. Een makkelijk te vinden en herkennen prent van een ree ziet er ineenkeer totaal anders uit!

Vijf hoofdstukken af!

Een week geleden hebben we vijf van de zeven hoofdstukken van Het Prentenboek afgerond en naar vormgever Welmoet Wartena gestuurd. Ook Hoofdstuk 7 waarin educatie en allerlei losse tips worden behandeld, is zo goed als klaar. Het begint nu echt ergens op te lijken! Op het laatste moment moesten er natuurlijk allerlei klusjes gedaan worden zoals het schieten van een fotoserie over het maken van gipsafdrukken. Nu kunnen we ons volledig concentreren op H3, het hart van het boek. Het is ook de grootste klus van het hele boek: alle teksten, de beschrijvingen, tekeningen en foto’s bij elkaar. Schrijven, uitzoeken, onderzoeken, maken, bewerken, enz. enz.

Gipsafdrukken van verschillende diersoorten. (foto Rene Nauta)

Prentenboek cadeau doen?

Met Sinterklaas en Kerst voor de deur is het misschien leuk om iemand Het Prentenboek alsvast cadeau te doen. We hebben hieronder een afbeelding van de cover gezet die je kunt downloaden. (Ga met muis op de afbeelding staan. Druk op rechter muisknop en klik op ‘Afbeelding opslaan als’).

Op dit moment is de verkoopprijs van Het Prentenboek nog niet bekend, maar je kunt natuurlijk alvast wel voorintekenen. Dat kan via info@extrabushcraft.nl. Zodra meer bekend is over prijs, verschijningsdatum, boekpresentatie et cetera lees je dat hier. We houden je op de hoogte.

 

Het Prentenboek in de maak

We werken op dit moment hard aan Het Prentenboek. Het boek verschijnt in het najaar van 2018 is de planning.
Van de vormgeefster hebben we een aantal concepten gekregen om uit te kiezen.
Af en toe gaan we samen met de teksten aan de slag en wat we schrijven gaat naar de afdeling ‘rood potlood’ die het doorlezen. Klopt het wat er staat, is het duidelijk geschreven?

De waarde van sporen

Wij hopen dat met de uitgave van ons boek ook de meerwaarde van sporen kunnen lezen veel meer wordt erkend. Sporen en prenten kunnen vinden en lezen is een prachtige en heel erg functionele manier om bijvoorbeeld een gebied te monitoren!
We zijn dan ook blij als er een artikel in het blad ‘Zoogdier’ komt te staan waar wij aan mee hebben gewerkt. In dit geval over de wasbeerhond, die langzaamaan ons land binnenkomt.