Wie wordt er niet aangetrokken door de vlammen van een vuur?
Ook al zijn we niet meer direkt afhankelijk van de natuur, toch trekt het ons naar buiten. Ergens in ons zit nog de roep van de wildernis…

 

EXTRA is opgericht in maart 1997.

In dat jaar kwam Carlo, als eerste deelnemer, op de allereerste dagcursus. In de jaren daarna is er enorm veel gebeurt. Er kwamen weekendcursussen bij en in 1999 de eerste Basiscursus van een week.
Twee jaar later de eerste ‘Over-Leven’ in Yorkshire met 4 deelnemers. Ze bleven allemaal ‘hangen’ als teamlid en Beke is dat nog steeds. Sterker nog, in 2009 is zij in het bedrijf gestapt wat we sinds die tijd samen hebben.

In de loop van de jaren is EXTRA zich blijven ontwikkelen. Er zijn expedities bijgekomen naar o.a. PolenNamibië, de KarpatenSchotland en Wit Rusland. We hebben de cybertracker methode naar Nederland gehaald. We hebben een aantal gastdocenten, met allemaal hun eigen kennis en kwaliteit.
En, niet als laatste, na 2 jaar schrijven, schrappen, foto’s en tekeningen maken, kwam eind 2015 ons Bushcraft Handboek uit. We zijn er nog steeds trots op!

Het jaar 2016 is een overgangsjaar geworden. Na bijna 20 jaar met meer dan 30 verschillende cursussen in ons aanbod en in totaal 54x (!) de Basiscursus is het goed om dat boek te sluiten. We gaan ons volledig richten op verschillende bushcraft opleidingen, tracking en crafts. Je kunt bij ons 2 bushcraft jaaropleidingen, een instructeurs opleiding en een coaching opleiding volgen. Daarnaast is er ook een gedegen ‘Track & Sign’ opleiding. Verder hebben we steeds wisselende ‘specials’ in ons programma waarin we elk jaar bijzondere onderwerpen, eenmalige expedities of gastlessen aanbieden.

Bushcraft is voor ons een manier van leven, tweederde van het jaar zijn wij buiten en het is niet meer los te zien van onze dagelijkse dingen. Een simpele wandeling met onze hond is verweven met tondel verzamelen, tracking of een ree besluipen. Voor ons zijn technieken geen doel, maar het middel om buiten te zijn.

Bushcraft, zoals wij het zien, is mensen te laten ervaren dat buiten je thuis kan zijn en daar hoort alles bij.

Natuur is geweldig, kan overweldigend zijn. Door middenin die natuur te zijn ga je misschien beter begrijpen, zien en ervaren dat alles met elkaar verweven is. Wij staan niet boven- maar zijn een onderdeel van de natuur. Het blijft onze basis en daar geven wij graag les in.

“Maak buiten je thuis” is het motto van ons bedrijf.
We zien je graag bij ons, buiten, in het bos.

Welkom!