Boekpresentatie 11 Mei

Schrijf t vooral in je nieuwe agenda: 11 Mei – boekpresentatie van HP – Het Prentenboek!!

Aaldrik Pot en ik hebben er samen 3 jaar aan gewerkt. Wat een klus, wat een klus! We kijken er dan ook enorm naar uit, om na zoveel jaren werken, eindelijk ons eigen boek in handen te hebben, we kunnen niet wachten tot het zover is.

 

 

 

 

 

In ons Bushcraft Handboek gaan welgeteld 13 pagina’s over prenten, nu dus een boek over alleen maar prenten! En het wordt een dik boek, dat staat vast. Er komen alleen al ruim 700 foto’s en ruim 300 tekeningen in!

HP is straks te gebruiken in grote delen van Noordwest-Europa. Grof gezegd van de Alpen en Pyreneeën in het zuiden, t/m halverwege Scandinavië in het noorden. Van Ierland in het westen, t/m Polen in het oosten.

Je krijgt er een handig kaartje van hard plastic (met liniaal) bij om in het veld te gebruiken.
Daarnaast is het mogelijk om een los pakket te kopen van alle prenten op A5 kaarten. Ze komen overzichtelijk bij elkaar te staan, de meeste op werkelijke grootte. Alles geplastificeerd, handig voor in het veld!

 

 

 

 

De opzet van HP
We beginnen met een algemene inleiding in hoofdstuk 1.
Hoe hebben de verschillende voeten zich allemaal ontwikkeld, waar zoek je naar prenten, hoe kijk je naar een gevonden prent? Wat is een ‘middenvoetkussen’ en wat is ‘negatieve ruimte’? Al dit soort uitleg en kennis staat in hoofdstuk 2.
Hoofdstuk 3 is de kern van HP, daarin laten we de prenten zien van zoogdieren, vogels, reptielen/amfibieën en ongewervelden.
In hoofdstuk 4 leggen we de manieren van lopen uit; stap, draf, sprongengalop, galop, sprong en hop.
Hoofdstuk 5 gaat over materialen en middelen; hoe maak je goede foto’s en tekeningen? Op welke manieren kun je prenten nog meer verzamelen, zoals roetplaten, gips- en inktafdrukken, sporenbedden, enz.
In hoofdstuk 6 kijken we naar toepassingen in het veld, hoe zijn prenten te gebruiken voor onderzoek en monitoring? We gaan kort in op ‘trailen’; het volgen van een vers spoor.
In hoofdstuk 7 gaan we in op educatie en geven we allerlei tips.
In de laatste hoofdstukken o.a. een fotoverantwoording,  literatuurlijst, links, enz.

Als je op de bestellijst van HP wilt komen (je zit nergens aan vast) stuur dan een mail naar: beke@extrabuscraft.nl
Graag horen we of je naar de boekpresentatie zelf wilt komen. Ook dan graag een mail sturen naar: beke@extrabushcraft.nl

Meer info over de boekpresentatie zelf:

Datum: zaterdag 11 Mei.
Tijden: volgen nog.
Lokatie: volgt nog (Midden-Nederland).
We geven een aantal korte lezingen en daarna wordt het eerste boek overhandigd aan…

Uiteraard kun je dan HP meenemen, gesigneerd en wel als je wilt.
We hopen je 11 Mei te zien! Hartelijke groeten, Aaldrik en René